F.A.Q. HappyWe

F.A.Q. HappyWe

Hoezo gratis?

De app is gratis, kost niks, nada. En dat willen we zo houden. Voor ons is de app een ‘gift2theworld’. Een cadeautje. Als via de app straks honderdduizenden mensen hun geluksmomenten vermenigvuldigen, en daarmee de wereld iets gelukkiger kleurt, dan voelen we ons rijk. Het kunnen bijdragen aan meer geluk maakt onszelf supergelukkig. Geluk is onze valuta.  

En blijft ie ook gratis?

Ja. Het gebruik van de app en de opslag van gegevens willen we gratis houden. Zolang we de kosten zelf kunnen dragen, doen we dat. Later gaan we misschien hulpbronnen inschakelen. Misschien een ’donate’-optie. Of een draagkrachtig supporter vinden. Dat wijst zich wel. Eerst maar eens heel veel mensen op HappyWe begroeten.

Maar het heeft toch geld gekost?

Dat kun je wel zeggen, ja. Zo’n app kost niet niks. En dan al die uren die we erin hebben gestoken. Met liefde en plezier overigens. Onze overtuiging is, dat als je je hart volgt, je beloond zult worden. Deze app komt uit ons hart. We laten ons graag verrassen door hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.  

Geen verdiensten dus?

Voor deze basis-app, waarmee iedereen altijd snel een eenvoudig happiness kan multiplyen, gaat niemand betalen. Dat is onze keuze. Dat staat vast als een huis. Er volgen ongetwijfeld nuttige toepassingen (als HappyWe worktool voor teams en bedrijven bijvoorbeeld) of extra functies, die niet strikt nodig zijn voor gebruik, maar die de app nóg leuker maken. Zo’n plusversie mag dan een klein bedrag kosten, want het zijn extra’s voor de gebruiker. De basis-HappyWe-app, die je nu voor je hebt, is compleet, en blijft gratis en vrij van gedoe. Altijd.

Jaja, en straks blijkt er een addertje

Dat je na 3 maanden gebruik ineens toch moet betalen? Of dat je advertenties krijgt, die je niet wilt, en dat je ervoor moet betalen, om die weg te halen? Of dat ik gespamd word met ongewenste reclame? Mooi niet. Die trucjes kennen we, en daar zijn wij niet van. Onze app gaat over Happiness, en we vermijden maximaal alles, wat de happiness van jou en andere gebruikers zou kunnen schaden. Dat zit in onze kernwaarden. Dus ‘no worry’. Deze app is gebouwd om je gelukkiger te maken, zonder kosten, zonder gedoe, en dat blijft zo.  

Waarom dan persoonlijke gegevens invoeren in mijn account?

Je emailadres is gewoon technisch nodig, om de interactie via de server te kunnen laten werken. Je voornaam is nodig, daarmee bepaal jij hoe jij in andermans scherm komt. Met je wachtwoord beveilig je de toegang tot jouw scherm.   

Waarom telefoonnummer geslacht, postcode, en geboortedatum?

Die gegevens zijn niet nodig om met de app te werken, maar ze kunnen straks heel interessant voor jou en ons zijn. Omdat we daar straks hele interessante dingen mee kunnen doen, als er véél mensen op HappyWe zitten. We kunnen de ingevoerde anonieme geluksgegevens verzamelen, en dan bestuderen of geluk geografisch anders is (postcode), of dat bepaalde leeftijdsgroepen meer of minder gelukkig zijn (geboortedatum), en of er een geluksverschil is tussen mannen en vrouwen, of dat op bepaalde dagen er meer geluk is dan op andere. Dat lijkt ons ongelooflijk leuk en leerzaam. Daarmee leren we steeds meer over hoe geluk werkt, persoonlijk, wetenschappelijk en maatschappelijk. Met die verzamelde gemiddelden kun jij jezelf mooi weer vergelijken. Altijd leuk om jezelf te spiegelen aan anderen. Maar goed, dit is toekomstmuziek (wel mooie). Dit wordt leuk als er duizenden mensen hun geluk delen. Ideeën genoeg, die gaan we de komende tijd uitwerken. Maar weet één ding zeker. We gaan niet iets doen met jouw gegevens, waar jij last van ondervindt. We doen alleen dingen waar jij plezier aan beleeft, of op zijn minst geen hinder van hebt.

Wie zijn jullie wel?

Onder ons team zie je onze namen en gezichten. We zijn mensen, die graag bijdragen een een gelukkige(r) wereld, voor onze dierbaren, en voor alle mensen, inclusief onszelf. En we zijn nu eenmaal besmet geraakt door het thema ‘Geluk’, en vooral de vraag ‘hoe kunnen we op een heel eenvoudige en snelle manier een beetje bijdragen aan het geluk van héél veel mensen?’.  

Jaja, en als ik ermee wil stoppen?

Je kunt altijd de app verwijderen. Als je eerst al je contacten verwijdert uit je app, sta je ook bij niemand meer in het scherm. Zo simpel werkt het dus.

Als ik toch weer opnieuw wil starten?

Ook heel eenvoudig. Download de app maak een account op je oude emailadres of op een ander emailadres. En je kunt direct weer uitnodigen en multiplyen!